Detox is een afkorting van detoxificatie, ook wel ontgifting of ontslakking genoemd. Detoxen doen je lever en nieren automatisch, hoe ongezond je levensstijl of eetgewoonten ook zijn.

Gedurende het jaar verzamel je allerlei gifstoffen door wat je eet, wat je inademt, maar bijvoorbeeld ook door de verzorgingsproducten die je gebruikt. Wanneer je lichaam deze gifstoffen niet kan verwijderen, worden ze opgeslagen in je weefselcellen en darmen. Deze opgeslagen stoffen kunnen invloed hebben op het goed functioneren van je spijsvertering en zijn een broedplaats zijn voor bacteriën en schimmels.

Detoxen doe ik zelf iedere dag. ‘s Ochtends voor het ontbijt en s’ avonds na het avondeten om mijn organen te reinigen. Wat ik voornamelijk gebruik is een natuurlijke detox van biologische groene thee en thee met verse citroen en bakpoeder.
Wat ik ook vaak drink is verse gemberthee. Ik kook water en rasp de gember. Vervolgens doe ik de gember in een theezeefje, giet het net gekookte water erbij en laat het intrekken om het zo heet mogelijk op te drinken. Wat je zal merken is dat je darmen al gelijk gaan reageren. Omdat ik dit dagelijks doe heb ik geen last van bijvoorbeeld buikkrampen of diarree. De uitwerking kan echter bij iedereen anders zijn.
Bij de vorm van detox waarbij citroen en bakpoeder worden gebruikt, meng je 200 ml lauwwarm gekookt, gefilterd of bronwater met sap van een halve citroen en 2 theelepels bakpoeder en drink je dit op. Deze manier van detoxen bruist door de bakpoeder, waardoor zelfs ophoping en verstoppingen in de darmwand en het darmkanaal verdwijnen.

Tijden een detoxkuur is het belangrijk dat je je lichaam goed in de gaten houdt. Het is normaal om je vermoeid te voelen of last te krijgen van hoofdpijn, maar blijf goed luisteren naar je lichaam. Zorg dat je genoeg calorieën binnenkrijgt, voldoende drinkt en rust neemt. Probeer daarom ook gezonde, natuurlijke plantaardige producten te eten.

Love!

Jahél