Zoals vele vrouwen onder ons weten, zijn wimperextensions nauwelijks te missen als het gaat om de uiterlijke verzorging van de vrouw. Wimperextensions zijn inmiddels allang geen hype meer, maar eerder een trend die voorlopig nog lijkt te blijven!

Als wimperstyliste krijg ik dagelijks de vraag “what to do & what not to do to keep your lash extensions in the best way?” Daarom geef ik hieronder een paar belangrijke feitjes en tips:

Laat wimperextensions zetten door een ervaren wimperstyliste die met de juiste middelen werkt, namelijk die met een keurmerk.

Wanneer je wimperextensions laat zetten, heb je geen mascara en eyeliner meer nodig. De volume en dichtheid van de wimpers zijn dan vol genoeg. Je wimpers kunnen echter wel wat warrig worden tijdens het slapen. In plaats van ze ’s ochtends van mascara te voorzien, moet je ze nu dus borstelen met een droge mascaraborstel. Ook kunnen je wimpers door de war raken als het geregend heeft of er een sterke wind staat. Een klein kammetje of mascaraborsteltje in je tas is dus geen overbodige luxe.

Wimperextensions hebben elke dag onderhoud nodig. Dagelijks hopen zich dode huidcellen, talg, vuil en stof zich op tussen je wimpers.
De ogen en wimperextensions dienen elke dag schoongemaakt te worden. Hierbij wordt het gebruik van wattenschijfjes of wattenstaafjes afgeraden. Doordat de watten losraken, kunnen deze vast blijven zitten in de extensions wat extra ophoping van bacteriën kan veroorzaken. Gebruik in plaats van watten een schone make up kwast. Vergeet ook niet je oog make up grondig te verwijderen.
Als de wimpers schoon zijn en twee keer per dag geborsteld worden, blijven ze bovendien op de juiste manier on point!

Wimperextensions kunnen irriteren. Soms kan het voorkomen dat je allergisch bent voor de lijm waar de wimperextensions mee vastgezet worden. Je ogen kunnen hierdoor gaan tranen, rood en dik worden. Je kunt deze reactie zoveel mogelijk voorkomen door aan de wimperstylist te vragen of je eerst even een allergietest met de lijm kunt doen. Dit is echter geen waterdichte methode. Soms krijgen mensen alsnog een reactie wanneer ze bijvoorbeeld voor de derde keer wimperextensions laten bijvullen. Deze allergische reactie is helaas niet te verhelpen en is blijvend.

Je kunt niet alle make-up meer gebruiken. Heb je goed naar je make up gekeken? Als je wimperextensions laat zetten, kun je absoluut geen oog make up producten op oliebasis meer gebruiken. Controleer daarom je mascara, eyeliner, oogschaduw, oogcrème en make up remover allemaal op olie. Zit er olie in, dan moet je deze producten dus vervangen door producten op waterbasis zolang je wimperextensions draagt.

Wimperextensions vallen iets vaker uit door de hitte, vooral in deze warme zomerperiode. Hier is verder vrij weinig aan te doen.

Wimperextensions verwijderen gaat niet zomaar. Als je met wimperextensions wilt stoppen, raden we echt aan om ze in de salon te laten verwijderen. Wij hebben een speciale remover waar we de lijm van de extensions mee kunnen laten oplossen en ze daarna gemakkelijk eraf geborsteld kunnen worden.

Heb je nog vragen? Kom gerust langs in de salon!

Love, Nagesty