De meeste mensen knippen met een bepaalde regelmaat de haarpunten. Wanneer het doel is om het haar in een model te knippen, vinden wij knippen geen enkel punt. Echter wanneer het doel is om het haar lang te laten groeien of gezonder te krijgen, wordt knippen afgeraden. Door het steeds te knippen wordt het probleem alleen maar verplaatst.

Ieder draadje van het haar heeft een natuurlijke coating/sealinglaag oftewel keratine. Op het moment dat er een metalen schaar ingezet wordt, breekt de keratine en beginnen de punten opnieuw te splitsen. Dit is weliswaar niet direct zichtbaar, maar  6 tot 12 maanden later is het “bij punten” weer nodig.

Denk hierbij ook aan gespleten haarpunten. Dit kan komen door veelvuldig stijlen en chemische behandelingen. Indien het haar natural is of chemisch behandeld en er is sprake van gespleten haarpunten, dan is het advies om niet te knippen maar om te behandelen. Wij bieden een intensieve proteïne treatment aan om zo het herstelproces te helpen. Tijdens de proteïne behandeling bieden wij vezels (hydrolysaat van amaranthproteïnen, extract van roodalgen) aan het haar waardoor de schubben rondom het haar weer egaliseren en het haar voelbaar zachter is, een intensere kleur heeft en er veerkrachtig uitziet.

Hydrateren is de manier om gespleten haarpunten tegen te gaan. Daarnaast kunnen methodes als twisten en vlechten toegepast worden om de punten te laten herstellen.

Om terug te komen op de vraag of dode punten echt dood zijn, nee dat vinden wij niet! Wil je na het lezen van dit blog liever je haar behandelen in plaats van het knippen, maak dan online een afspraak voor een proteïne behandeling in onze salon! www.thenaturalhairdoctor.com

Love,

Jahél Tam
The Natural Hair Doctor