Het is altijd leuk om naar Londen af te reizen voor werk. Deze keer ga ik alleen en neem ik een vrijdagavondvlucht richting de UK. Zoals gewoonlijk verblijf ik bij mijn tante en dus ook deze keer. Meestal zit tussen de bezoeken een aantal maanden en in die tijd is er vaak veel gebeurd en hebben we meer dan genoeg te bespreken. Niet alleen met mijn tante, maar ook met mijn klanten. Mijn bestand bestaat voornamelijk uit vaste klanten die ik al jaren ken, maar ook uit nieuwe. In dit blog stel ik de klanten van deze business trip aan je voor!

Ochie is 7 jaar en kreeg vier maanden geleden starter locs. Helaas waren deze niet goed gezet en kwam hij bij mij terecht. Nadat ik de locs heb hersteld, ging hij weer helemaal happy de deur uit!

Mayra is al zo’n 20 jaar klant, begonnen bij Levi’s Dreads, het bedrijf van mijn moeder. Ze heeft jaren in Suriname gewoond en heeft nu haar plek in Londen gevonden. Dankzij social media heeft ze haar weg terug naar ons gevonden en hebben we elkaar weer ontmoet voor een loc maintenance.

Soms is het gewoon grappig hoe je mensen ontmoet, in het algemeen, maar klanten in het bijzonder. Chantal (van het label Youmewe) stelde me tijdens mijn vorige bezoek aan Londen, in het najaar van 2018, voor aan Shola aka Afrikanboy. Eind van dat jaar was hij in Nederland voor het concert van Lauryn Hill en kwam hij naar de salon voor een loc maintenance. Nu was ik weer in Londen en heb ik wederom met hem afgesproken, dit keer voor een haaranalyse en een steam wash.

Ik ken Michael al 10 jaar, zo lang is hij al klant. Deze architect heeft in Amsterdam gewoond en is nu verhuisd naar Londen. En hoewel hij een echte wereldreiziger is, maakt hij altijd tijd voor een afspraak met mij. Absoluut een man die van zijn locs houdt!

Het kan zijn dat je me in één van de creaties van deze Zuidafrikaanse designer hebt gezien. Ik heb het over Chantal en haar label Youmewe. Eén van mijn trouwste klanten in het VK. Een bevlogen persoonlijkheid, een mooi mens en het is altijd fijn om haar weer te zien. En naar horen zeggen ben ik de enige die haar locs mag behandelen. Wat een eer!

Corey is muzikant én mijn neef, de zoon van de tante waar ik logeer. Het is altijd leuk om hem te zien en hem te spreken. Hij is echt een persoon die met beide benen op de grond staat.

Last but not least, stel ik jullie voor aan nog twee loyale klanten, Marshin en Jennifer. Hij is van Poolse afkomst en zij is Guyanese. Samen hebben ze een zoon die er dit keer jammer genoeg niet bij is. Superlieve mensen, die ik nooit oversla tijdens mijn werkbezoek aan Londen.

Het mooie aan het contact met al mijn vaste klanten is dat ik echt een klik met ze heb. Zoals ik al zei, hebben we genoeg gespreksstof en de onderwerpen zijn heel divers en vaak diepgaand. We filosoferen over het leven, praten over onze purpose hier op aarde en hebben het over spirituele zaken. Ik vind dat echt heel bijzonder en ga altijd met positieve energie en bomvol inspiratie weer terug naar Amsterdam.

(Klik op de foto om uit te vergroten)

Ken jij iemand die in Londen woont en beslist met mij in contact moet komen voor een behandeling? Hook us up!

Love,
Jahél Tam
The Natural Hair Doctor