Als wimperstyliste krijg ik regelmatig de vraag wat wimperextensions met het uiterlijk kunnen doen. Velen onder ons gebruiken dagelijks make-up om bijvoorbeeld een vermoeide blik te coveren. Natuurlijk kan een goede mascara al helpen, maar voor degenen die weinig tijd hebben om elke ochtend oog makeup op te doen, zijn wimperextensions een prima oplossing. Zeker wanneer deze gepaard gaan met de juiste vorm wenkbrauwen.

Zo heb ik een klant, Niki, die het helemaal beu was om elke dag mascara op te doen, maar wel met een open en frisse blik ‘s ochtends de deur uit wilde. Samen met haar heb ik onderzocht wat voor haar de juiste wimperextensions zijn. Door middel van gezichtsanatomie kan worden bepaald wat het beste past bij het gezicht. Om de juiste vorm te bepalen kijk ik naar de vorm van het hoofd en ogen en houd ik rekening met de wens van de klant, in Niki’s geval betekende dat lange volle wimpers. Haar hoofd is diamantvormig en ze heeft wat kleinere ogen. Om het gewenste open en voluptueuze effect te creëren is daarom gekozen voor de ‘Russian Volume’.

Op het moment is er veel keus als het gaat om de verschillende soorten wimperextensions.
De klassieke ‘one by one set’ wordt tegenwoordig vaker ingeruild voor een volumeset dat kan variëren van een “if classic ain’t enough, but volume is too much’-effect tot aan een mega volume. Daarnaast kunnen verschillende wimperlengtes gecombineerd worden voor een extra volle oogopslag.
Kortom, er is voor een ieder wel een soort die past bij het gezicht en de persoon.

Ben je benieuwd naar welke wimperextensions bij jou passen? Kom dan langs in de salon.

Love,
Nagesty

Beautysoulutions