Bij het dragen van je natural hair of locs zijn er een paar simpele routines die je kan volgen omtrent het wassen, kammen en stylen.

Bij het wassen van natural hair is het belangrijk dat je shampoo aanbrengt, 30 minuten laat intrekken en dan pas gaat wassen. Is jouw haar langer dan 5 centimeter, verdeel het dan eerst in vlechten voordat je shampoo aanbrengt.
Na het intrekken spoel je de shampoo uit. Omdat het ingetrokken is geweest, zijn alle vuilresten losgeweekt dus hoef je geen extra shampoo aan te brengen.
Vervolgens masseer je de conditioner 2 minuten in en spoel je het gelijk uit. Normaal moeten conditioners een kwartier intrekken voor je het uitspoelt, maar de conditioner die wij aanbieden bevatten geen siliconen waardoor de conditioner direct in het haar hecht.
Na het wassen föhn je de vlechten droog met koude (of lauwe) lucht en kan je door middel van finger combing je lokken uitkammen.
Tenslotte bied je je haar een vocht inbrengende leave in conditioner en kan je het twisten of stylen naar smaak.

Bij locs is de wasroutine hetzelfde; je brengt de shampoo aan en laat het een uur intrekken. Vervolgens spoel je het goed en lang uit en dan kunnen de locs droog geföhnd worden op de koude stand.

Wij van The Natural Hair Doctor gebruiken tijdens alle routines producten die vegan zijn en bovendien vrij van chemicaliën. Voor een blijvend resultaat adviseren wij onze klanten om dit ook te doen.

Bij het bijwerken van locs zijn er tientallen methodes die gehanteerd worden zoals palm rolling, interlocking, braiding en twisting. Deze methodes hebben allemaal als eindresultaat dat de locs weer één geheel zijn en je uitgroei bijgewerkt is. Na jaren van research zijn wij er echter achter gekomen dat al die methodes op lange termijn niet werken omdat de loc zichtbaar dunner wordt of dat het geen mooie ronde stevige vorm aanneemt. Integendeel, bij black hair, die een fijne krul aanneemt, breken de locs op korte termijn af. Hoe grover de krul, hoe langer je de bovengenoemde methodes kan hanteren en pas op de lange duur complicaties zich voordoen.

Bij de methode die wij in de salon hanteren, gebruiken we een gewone naald, geen haaknaald, waardoor het haar niet strakgetrokken wordt. Daarnaast gebruiken wij geen toevoegingen in het haar zoals vet, elastiek of garen. Door onze unieke loc methode neemt je loc een mooie ronde en stevige vorm aan waar je jaren van kan genieten.

Zou je inhoudelijk meer willen weten wat te doen met jouw natural hair of locs? Loop dan bij ons binnen voor een haaranalyse inclusief gratis consult. Zo kunnen wij de conditie van het haar bepalen en van daaruit het beste advies geven voor de behandeling en/of verzorging van uw haar of locs.

See you @ The Natural Hair Doctor

Love,

Jahél