Je denkt er serieus over na om je haar te locken, maar je vraagt je af welk type locs het beste bij jou past. Je locs zijn uniek en hebben een verhaal. Althans, zo zie ik mijn locs. Als ik locs van andere mensen bewonder, vraag ik mij altijd af hoe lang iemand dit kapsel al draagt en wat de aanleiding was voor deze haardracht. Voor mij is het dragen van locs als het ware een uitnodiging voor uitgesproken gedachten van mensen. Het is vaak positief en daar richt ik me graag op.

Als ik naar mijn eigen situatie kijk, waren er meerdere redenen om te kiezen voor locs. Na 6 jaar een afro en veel haarproducten verder besloot ik mijn haar te locken. Per maand gaf ik een vermogen uit aan haarproducten die mij overigens ook nog eens allergische reacties bezorgden. Ik heb verschillende kapsels gehad maar de behoefte om dit te blijven doen, had ik niet meer.
Ik was er klaar voor om mijn haar in locs te dragen. Ik zeg klaar omdat locs dragen een proces is waar je doorheen gaat. De groei, de vastigheid, hoe het elke keer weer er anders uitziet. Bovendien staat naast mijn liefde voor locs het kind in mij nog steeds niet te springen om gekamd te worden. Dus voor mij een win-win situatie!
Ik heb gekozen voor dikke locks (bongo locs) omdat ik die heel apart vond en ik ook een beetje een tegendraads type ben. Een paar locs zijn tijdens het proces van het locken plat geworden (flat locs). And I really love my locs!

Het proces van locken kan op meerdere manieren verlopen. Je haar lockt als het ware vanzelf wanneer je er niets mee doet, dit is het natuurlijke proces.
Je kan er ook voor kiezen om locs door ons team van The Natural Hair Doctor te laten zetten. Wij bieden een ruime keuze wat betreft de dikte van de locs.
Voor klanten die niet hun haar permanent willen locken, hebben wij ook onze eigen handgemaakte loc extensions. Dit is mogelijk in verschillende lengtes, breedtes en kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om het proces van korte locs over te slaan met de loc extensions.

Welke locs goed bij jou passen, is iets persoonlijks en om het gewenste resultaat te kunnen bereiken is het belangrijk dat we naar jou luisteren. Daarnaast kijken we naar jouw haartype en de dikte van jouw haar voordat wij een beslissing nemen. Samen met ons kun je dan een weloverwogen keuze maken.

Wij leven in een maatschappij waarin veel mensen onwetend zijn of een bepaalde mening hebben over locs, black hair of haar in het algemeen. Men denkt bijvoorbeeld dat locs niet prettig ruiken (wat met de juiste zorg helemaal niet het geval hoeft te zijn) of men vindt dat haar er altijd ‘gekamd’ uitzien. Mocht je het trouwens eens zijn met die laatste stelling, dan is dit kapsel is hoogstwaarschijnlijk niet het juiste voor jou.
Juist door al deze meningen en aannames is voor het ons bij The Natural Hair Doctor belangrijk dat wij de juiste kennis over locs delen.

Advies: Laat je locs altijd zetten door een professional als je er lang van wilt genieten!

Wil je persoonlijk advies? Dan ben je van harte welkom in onze salon.

Love & Vidya,
Glynis
HairVidya