Hello everyone,

Wij krijgen veel vragen over de haaranalyse. Daarom vond ik dat het hoog tijd werd om een blog hierover te schrijven. Ik heb een paar van de meest gestelde vragen gekozen en die hieronder beantwoord. 

Wat is het doel van een haaranalyse?
Door middel van een haaranalyse kan je de conditie bekijken van het haar, de haarfollikel (haarzakje) en hoofdhuid. Met een speciale camera kan ik een duidelijk beeld krijgen van de hoofdhuid, het haar en de haarzakjes en doe ik als het ware een onderzoek. Een haaranalyse is dus niet bedoeld om uw haartype te bepalen. Voordat wij een advies geven over onze behandelingen bieden wij eerst aan een haaranalyse te doen. Soms kan een haaranalyse best confronterend zijn maar door jaren ervaring op dit gebied weet ik mijn bezoekers gerust te stellen en kijken we samen naar een passende oplossing. Zelf doe ik om de 3 maanden een analyse. De analyses zijn ook geschikt voor kids. Dus ook voor mijn kinderen check ik de conditie met regelmaat.

Ik heb kale plekken. Groeit mijn haar nog terug?
Mocht het na de analyse zichtbaar zijn dat de haarzakjes niet meer intact zijn, dan betekent het dat haargroei niet meer mogelijk is en moeten wij de desbetreffende persoon helaas teleurstellen. Het is daarom zeker de moeite waard om een analyse te doen, want het kan ook zo zijn dat niet overal alle haarzakjes dichtgegroeid zijn. Met behandelingen kunnen wij de groei en het voller krijgen van het haar stimuleren. 

Een haaranalyse, en dan?
In eerste instantie raden wij altijd DCS behandeling aan, een Deep Cleaning Scalp behandeling.  Dit is een diepe reinigingsbehandeling van de hoofdhuid, waarbij ook de haarzakjes worden gereinigd. Mochten wij ook de Deep Cleaning Scalp Treatment – 28 dagen kuur geadviseerd hebben, dan is het belangrijk dat je de geadviseerde verzorgingsproducten ook na de 28 dagen blijft gebruiken. Je kunt pas na 12 maanden gebruik van de producten spreken van herstel. Stop daarom ook niet binnen die tijd met het gebruik van de producten.

Tijdens de nazorg is het belangrijk dat je om de 3 maanden terug komt voor het maken van foto’s en het doen van een analyse om de progressie te bekijken. Mocht het zijn dat er weer zichtbaar verstoppingen en ophopingen zijn, dan zullen wij u aanraden om de kuur 3, 6 of om de 12 maanden te herhalen. Na je 3e behandelingskuur kan ik door middel van de analyse zien hoe de nieuwe haarproductie zich ontwikkelt. Daarnaast kan ik zien wanneer het weer tijd is voor het herhalen van de reinigingskuur. Deze kuur zul je om de paar maanden moeten herhalen om zo de haarfollikel vrij te houden van verstoppingen en zo de groei optimaal kan houden.

Dit stuk deel ik omdat het belangrijk is te begrijpen dat je niet na één behandeling of kuur langer, sterker en voller haar zult krijgen. Dit kan dus alleen als je haarzakjes die mogelijkheid bieden en natuurlijk als je alle adviezen opvolgt. Dit geldt ook voor het vitaminegebruik tijdens de bovengenoemde behandelingskuur. In mijn volgende blog zal ik dieper ingaan op vitaminegebruik tijdens en na de kuur.

Mocht je na het lezen van dit artikel vragen hebben, kom dan gerust eens langs in de salon of neem contact met mij op via mail (info@thenaturalhairdoctor.com), Facebook of Instagram.

Tot de volgende blog!

Love,
Jahél
The Natural Hair Doctor