De reden dat ik besloten heb een blog te schrijven omtrent kaalheid bij mannen is omdat ik steeds vaker mannen in de stoel heb met veelal dezelfde hair issues. De standaard gedachtegang is ‘mijn pa en opa zijn kaal, dus nu moet ik eraan geloven.’ Maar is dat ook echt zo?

Bij de meest voorkomende vorm van haarverlies, alopecia androgenetica, speelt een erfelijke gevoeligheid voor het mannelijke hormoon dihydrotestosteron (DHT) een belangrijke rol. Een overgrote meerderheid van de mannen krijgt in de loop van zijn leven met deze vorm van haaruitval te maken. Met name bij sporters kan de DHT-vorming erg hoog zijn, wat nadelige gevolgen heeft voor het haar. Kaal wordt je dus niet per definitie omdat het in de familie zit!
Op het gebied van voeding is het belangrijk om te weten dat bepaalde stoffen zijn die haaruitval kunnen veroorzaken.
Alcohol, cafeïne en suikers zitten in de top 3 van veroorzakers van haaruitval.

Door middel van onze Deep Cleansing Scalp Scrub Treatment of onze Deep Feeding Scalp Treatment kunnen wij de DHT remmen en de haargroei weer op gang brengen. Deze behandeling is eenmalig of in kuurvorm bij ons te verkrijgen. Heb je na het doen van een analyse minimale verstoppingen/ophopingen en verder geen last van haaruitval of andere haar/hoofdhuid aandoeningen dan is een eenmalige treatment voldoende. Heb je wel last, dan is het raadzaam om onze kuur van 28 dagen te doen deze treatment doe je om de 3 maanden. Voor hoelang je het moet doen, ligt aan het herstel en hoelang je haar in deze conditie is geweest. Een zichtbaar resultaat van onze behandelingen ligt tussen de 2-4 weken.

Laat het ons weten indien je ook last hebt van haaruitval. Wij helpen graag!

Love,

Jahél Tam
The Natural Hair Doctor