De winter is hét seizoen om je haar zo veel mogelijk te beschermen met een beschermende haarstijl (protective hairstyle)! Zo kan jij je haar/babylocs/locs laten rusten en kan je de groei van je haar een kans geven.

In mijn eerdere blogs heb ik al verteld dat wij ook extensions maken. Ik ben zelf  mijn loc journey met loc extensions begonnen. Door even niets met mijn haar te doen, kon het groeien. Puur uit nieuwsgierigheid hoe mijn loc eruit zag, heb ik laatst één loc extension eruit gehaald.
Het verbaasde mij hoe snel mijn haar gegroeid was. De loc extensions voelden zo echt dat ik bijna het gevoel had dat ik mijn eigen haar eraf aan het halen was. Zo heb ik uiteindelijk besloten om na 16 maanden alle extensions eruit te halen. Ik zie dit als een onderdeel van mijn loc journey en een nieuwe look.

Ik vind het belangrijk dat er wat betreft haargroei aan de lange termijn wordt gedacht.  Kapsels voor een korte duur kunnen soms de groei van je haar beïnvloeden. Kapsels horen niet je haar uit je haarfollikel te trekken, zoals bij strakke kapsels. Dit kan namelijk voor permanente schade zorgen. Je kan best experimenteren met kapsels, maar wees bewust over hoe lang je een kapsel draagt.
Een kapsel hoort niet pijnlijk te zijn . Best gek dat we ons zelf aan praten dat hoe strakker een kapsel zit, hoe prettiger dit aanvoelt. Maar we vragen ons niet af of dit getrek aan de haarzakjes geen consequenties heeft voor de haargroei op lange termijn. Want het is wel degelijk schadelijk voor je haarfollikel/haarzakjes. Een kapsel hoort nou eenmaal geen puisten als na-effect te hebben.

Wil jij de komende maanden je haar/baby-locs/locs met rust laten? Even niet denken aan wat je met je haar kan doen? Je haar in alle rust laten groeien? Onze fashion locs bieden de oplossing! Met deze loc extensions kun jij je haar beschermen tegen weersverandering of om simpelweg een nieuwe look te dragen.

Interesse? Neem dan contact met ons op of kom gezellig langs in onze salon.

Glynis

Hairvidya