Eczeem survival kit…
Weersveranderingen, hectiek, een vicieuze cirkel van emotionele spanningen waardoor ik niet bewust met mijn voeding omga, zijn voor mij triggers voor eczeem.
Ik heb al negen jaar op en af last van eczeem en na eczeem komt jeuk! Ik kan niet zeggen dat ik gewend ben aan de jeuk, maar ik heb in de afgelopen jaren wel geleerd om het in toom te houden.
Jeuk is een sensatie in de huid die de drang geeft om te kloppen, te wrijven en te krabben. En alsof dat al niet genoeg is, brengt het je op ‘geweldige’ ideeën zoals schilfers eraf trekken. Niet doen!

Het begrip eczeem wordt gebruikt voor allerlei huidirritaties waardoor de huid rood, schilferend en jeukend is. Sommige vormen van eczeem zijn zichtbaarder dan andere. Er bestaan twee soorten eczeem, kortdurende en chronische. Ik heb kortdurende eczeem.
De vorm van eczeem die grote schilfers en irritaties op de hoofdhuid en huid veroorzaakt, wordt ook wel seborroisch eczeem genoemd. Deze schilfers worden flakes genoemd. Flakes komen vooral voor op plekken waar veel talgklieren zitten: hoofdhuid, plooien langs je neus, wenkbrauwen, voorkant van je oor (tragus) en achterkant van het oor.
De flakes zijn oude huidcellen die loslaten van de huid. De cellen van de hoofdhuid vernieuwen zich voortdurend. Deze flakes zijn bij een normale huid klein en onzichtbaar. Bij eczeem verloopt het proces van vernieuwing sneller dan normaal en ontstaan er dus ook meer flakes.
De oude huidcellen blijven ophopen waardoor de schilfers dikker, groter en zichtbaar zijn. De flakes trekken de haren mee waardoor er kale plekken ontstaan. Vaak is dit niet permanent.
Als bij mij de symptomen zichtbaar zijn, doe ik een Deep Cleaning Scalp Scrub behandeling. Dit vertraagt het proces van vernieuwing.
Om de haargroei te stimuleren gebruik ik een haarserum van Aluminé. Om de beschadigde huid weer te herstellen, gebruik ik de Hemptouch CBD zalf.

Herken jij bovenstaande symptomen en wil je meer weten? Of heb je interesse in een Deep Cleaning Scalp Scrub behandeling?
Maak dan een afspraak of kom langs in de salon.

Glynis.
HairVidya