Het is zomer!! Heerlijk toch? Maar wat nu te doen met ons natural hair?

Hier een aantal tips:

* Lekker zwemmen, je haar zo vaak mogelijk wassen en natmaken zijn dingen die we graag doen in de zomer. Toch adviseer ik om je haar niet te vaak te wassen, 1 keer in de 2 weken is echt voldoende. Gebruik een goede shampoo en conditioner op natuurlijke basis!

* Lekker je haar natmaken en “air dryen”? Vergeet niet om je hoofdhuid goed te drogen! Dit kan je doen met een föhn, ook op een koude stand.! Hiermee voorkom je dat je haar wordt beschadigd door hitte (heat damage).

* Gebruik een leave in conditioner om je haar te voorzien van vocht en voeding. De Exotique Leave In Hair Potion van Entwine en de Goji Berry Amplifying Treatment Mist van Aluminé zijn producten op natuurlijke basis. Deze zijn bij ons in de salon verkrijgbaar.

* Neem de tijd om je haar goed te detangelen. Verdeel je haar in secties. Gebruik je vingers om met wat vocht en leave in conditioner door je haar te “kammen”.
Gebruik je liever toch een echte kam? Dan adviseer ik een houten kam. Deze heeft, niet zoals een plastic kam, kleine haakjes die je haar kapot trekken.
De houten kammen zijn binnenkort verkrijgbaar bij ons in de salon.
We keep ya’ll posted!

* Kies voor een protective style!
Neem de tijd om samen met een professional naar de conditie van je hoofdhuid en haar laten kijken. Advies op maat vind je bij ons in de salon. Belangrijk is dat we kijken naar een style waarbij je haar wordt beschermd en niet kapot wordt getrokken.

Mijn motto is:
Wie mooi wil zijn, hoeft geen pijn en schade te lijden!

Fijne zomer met mooi haar toegewenst door Merlyn 😉✌