Hoewel zij op jonge leeftijd nog dacht dat ze kapster wilde worden, koos de nu 33-jarige loctician Glynis Hoost voor de opleiding Zorg en Welzijn. Het kappersvak was toch niet helemaal wat zij ambieerde. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de zorgsector maakte zij een carrièreswitch naar wax technician. Nu werkt zij sinds augustus 2018 als loctician (in opleiding) in de salon van The Natural Hair Doctor. Een beroep dat zij met veel passie uitoefent.

‘Mijn doorzettingsvermogen en de goede hulp van anderen hebben mij gebracht waar ik nu ben. Ik heb het zeker niet alleen gedaan, dat zou ik niet eens willen. Ik ben van mening dat je als entrepreneur altijd wel hulp nodig zal hebben. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om opgeleid te worden en nu als zelfstandig ondernemer te werken. Ik kan mijn eigen tijd indelen en dat is ideaal omdat ik ook moeder ben.
The Natural Hair Doctor is een groeiend bedrijf. Ik ben gefascineerd geraakt door hun kennis over black hair, maar zeker ook haar in het algemeen. Ik werk graag samen met andere creatieve mensen. Dat werkt heel inspirerend, want als je die mensen samenbrengt, kan er iets heel moois opbloeien. Dat merk ik nu ook in het team van The Natural Hair Doctor. Maar ook onze klanten inspireren mij. Hun ervaringen zijn goud waard.

Voordat Glynis met The Natural Hair Doctor in aanraking kwam, gebruikte ze vele verschillende producten voor de verzorging van haar haar. Helaas bevatten die vaak schadelijke bestanddelen. De kennis die zij nu heeft opgedaan, betreft naast de unieke methode voor het onderhouden van dreadlocks ook de verzorging van het natuurlijke haar op basis van ingrediënten die niet schadelijk zijn.
‘Ik heb jarenlang gedacht dat het natuurlijke haar heel veel verzorging nodig heeft, omdat ik niet beter wist. Nu heb ik geleerd hoe je het haar op een gezonde manier kan verzorgen en wil ik die kennis graag delen.
Door dit werk kan ik mensen adviseren over het haar en de verzorging ervan en bewustwording vergroten in de hoop dat men de natuurlijke staat van het haar zal accepteren. De omgang met het haar zal geen strijd meer zijn omdat het niet meer gezien wordt als een ontmoediging. Dat punt wil ik graag bereiken bij mijn klanten.’

“The only true wisdom is in knowing you know nothing.” Wanneer je dit durft toe te geven, sta je open voor nieuwe ervaringen in het leven. En met nieuwe ervaringen verbreed je je kennis. Dit geldt niet alleen voor mij als ondernemer en persoon, maar ook voor mijn klanten.’