Hi everyone,

Brrrrrr, de winter is in zicht. Het is daarom belangrijk om jezelf te fertilizen oftewel bemesten met extra vitamines. “Voed je lichaam als een plant”, werd mij van huis uit geleerd. In mijn loopbaan als harendokter heb ik gemerkt dat voeding veel voor je haar, huid en welzijn kan doen. ‘Je bent wat je eet’ is daarom niet zomaar een uitdrukking. Hetzelfde geldt voor de uitdrukking ‘health is wealth’.

Bewust leven door gezonde voeding, rust en reinheid toe te passen vormt de sleutel tot een gezonde lifestyle waarin ook het haar en de (hoofd)huid in gezonde staat zal verkeren.

GMO, wat staat voor genetisch gemanipuleerde organismen, is wat menig mens hier op aarde consumeert. Het zogeheten productieproces manipuleert onze voeding om bijvoorbeeld langer houdbaar te blijven en ten koste gaat van de mineralen in de voeding. Zo komen groenten niet meer per definitie uit de grond. Druiven groeien tegenwoordig zonder pit, worden bespoten en zodanig bewerkt dat het aantrekkelijk wordt voor de afnemer. Niets is meer zo gezond als het lijkt.

Om het lichaam vitamines te kunnen laten opnemen, is het belangrijk om voldoende mineralen binnen te krijgen. Orthomoleculaire preparaten vind ik daarom een goede dagelijkse aanvulling op de voeding. Sommige preparaten zijn zo goed gedoseerd dat je al binnen 48 uur verschil merkt. Mijn advies is om dagelijks extra vitamines te in te nemen. Het liefst in vloeibare vorm, al zijn deze wat lastiger te verkrijgen. De capsulevorm is te koop in een willekeurige natuurwinkel.

Onderstaande vitamines zijn erg belangrijk zijn voor stimulatie en herstel van haar en huid.

B7-B8 (Biotine)

Tijdens mijn behandelingen adviseer ik deze vitamine ook aan klanten om hun haargroei te stimuleren of herstellen mochten ze daar last van hebben. Biotine zit namelijk in onze producten verwerkt op die manier wordt het uitwendig en inwendig gestimuleerd. Biotine werkt goed bij de opbouw van koolhydraten en vetten. Ook is het belangrijk voor een gezonde hoofdhuid. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B7-B8 voor volwassenen bedraagt 100 microgram per dag.

B3(Niacine) en B5(Panthenol)

B3 en B5 zijn versterkende proteïnen. Deze vitamines herstellen en versterken elk haar en brengen ook elasticiteit terug. Ook beperkt het haarbreuk en herstelt het de vitaliteit. B3 is ook belangrijk voor het zenuwstelsel. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B3 voor volwassenen bedraagt 17 mg per dag. B5 helpt bij de stofwisseling van voedingsmiddelen en komt in alle voeding voor. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B5 voor volwassenen bedraagt 6 mg per dag.

Vitamine C en vitamine E

Voor je huid is dat voornamelijk vitamine E en C. Vitamine E is goed voor het hele lichaam, maar voor de huid essentieel. Het beschermt de huid tegen UV stralen terwijl vitamine C energie geeft en eveneens beschermt. Vitamine D is belangrijk vooral voor de gepigmenteerde huid. Ook heeft het een positieve werking op de haargroei. Vitamine D kan je halen uit de zon maar ook bepaalde voedingsbronnen. Ook kun je vitamine D halen uit voeding waar het normaal niet in zit maar wel ermee verrijkt zijn. Vitamine D zorgt voor calcium opnamen in het lichaam. Ook draagt het bij aan sterke botten, tanden en beperkt het botontkalking.

Mocht je inhoudelijk willen weten hoe ik het doe, voor mezelf en mijn koters mail (info@thenaturalhairdoctor.com) mij dan gerust. Ik help je er graag bij.

Love,

Jahél Tam

The Natural Hair Doctor